Keittiötarvikkeet kotikokille
Mikäs sen ihanampaa kuin harrastaa kotona kokkailua. Aika kuluu mukavasti ja tuloksena saa vatsansa täyteen maukasta ja terveellistä ruokaa. Tässä kolme ideaa: leivo, tee lasagne pitkän kaavan kautta - tai tee nopea wokki silloin kun slow food ei ole sinun juttusi. Hyvät tarvikkeet tekevät ruoanlaitosta ja leipomisesta hauskaa, ja ovat lisäksi monikäyttöisiä.
Leivo leipää itse
Mikään ei ole ihanampaa kuin tuoreen leivän tuoksu kotona. Ensimmäinen lämmin pala menee voin tai margariinin kanssa sellaisenaan. Leivän leipominen on helppoa, ja reseptejä voi varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy: osan jauhoista voi korvata hiutaleilla ja taikinaan voi lisätä pähkinöitä tai siemeniä.
Leivän leipomiseen ei aina tarvita hiivaakaan: hapanjuurileipä syntyy myös kotioloissa. Jos sinulla ei ole valmista juurta, käy juuren kasvatus muutamassa päivässä.

Esiliina vaatteiden suojaksi
Essu suojaa leipojan vaatteita kun pelataan jauhoilla ja reseptistä riippuen vaivataan taikinaan hyvä sitko. Printeissä, väreissä ja kuoseissa löytyy. Haluatko suojaavamman paitaessun vai perinteisen kokopitkän mallin?















Mittaa ainekset huolella
Leivän leipominen on varsin huoletonta hommaa, mutta ennen kuin toimeen syntyy näppituntuma, on tarvittavat ainekset hyvä mitata tarkasti. Mittakannu on monipuolinen apu sekä nesteiden että kuivien aineiden mittaamiseen, mutta pienemmille määrille voi olla helpompi käyttää mittalusikoita, joita saa kätevinä setteinä.















Vuokaleipä on helppo luottoleipä
Vuokaleipä on huoleton tehtävä kotonakin. Suorakulmion mallinen leipävuoka tekee leivästä helpon leikata annospaloiksi. Vuokaleivästä jatkojalostat myös uudelleen kokkaustrendien kärkeen nousseen voileipäkakun vaikka viikonlopun kahvipöytään. Jos valitset silikonisen leipävuoan, ei sinun tarvitse voidella vuokaa ja voit kohottaa leipäsi esimerkiksi yön yli - ja saat aamupäivän kahvitauolla tuoretta kahvileipää!










Tee lasagne pitkän kaavan mukaan

Kattilat tomaattikastikkeen hauduttamiseen
Täydellisen tomaattikastikkeen tekeminen kestää hetken, mutta on sen arvoista. Kokonaisista tomaateista valmistettu, haudutettu kastike on täynnä makuja ja lasagnen tärkein raaka-aine. Alumiininen kattila johtaa lämpöä tasaisesti ruokaan ja on ihanteellinen hauduttamiseen. Lisäksi materiaali on kevyt verrattuna esimerkiksi perinteisiin teräskattiloihin. Voit halutessasi valita myös pinnoitetun kattilan.















Kastikekattila béchamel- eli valkokastikkeelle
Rikas béchamel-kastike tekee lasagnesta täyteläisen kokonaisuuden. Kastikkeen valmistaminen käy käden käänteessä, mutta oikeanlaisen kattilan valinta on hyvä ottaa huomioon. Tärkeintä on valita paksupohjainen kattila, jotta pohjaan palamisen riski pienenee. Myös pinnoitetun mallin valitseminen helpottaa kokkailua.















Pastalevyt syntyvät helposti pastakoneella
Pastan tekeminen on melko helppoa hommaa, kunnes taikinaa pitäisi alkaa kaulita tarpeeksi ohuiksi levyiksi. Tässä kohtaa avuksi kannattaa hankkia pastakone. Itse tehty tuorepasta on pientä luksusta, joka tekee ateriasta kuin ateriasta nautinnollisen!













Millainen uunivuoka on sinun suosikkisi?
Vuokia uuniruoille on tarjolla vaikka minkälaisia. Lasiset, keraamiset ja metalliset vuoat ovat hyviä valintoja, sillä ne ovat kestäviä ja konepestäviä. Lasisesta vuoasta näet koska ruokasi on pohjaa myöten valmis ja se on myös sopiva suoraan pöytään tarjoiluastiaksi. Muista voidella vuoka ennen paistamista, niin huolella valmistettu lasagne ei jää kiinni vuoan reunoihin.








Wokkaa nopea ateria työpäivän jälkeen
Aina ei jaksa tai ehdi tehdä ruokaa pitkän kaavan mukaan. Silloin on hyvä olla takataskussa nopea resepti, jonka voi ottaa käyttöön. Erilaiset wokit ovat terveellistä pikaruokaa. Wok viittaa oikeastaan pannuun, jossa erilaisia ruokia valmistetaan: hyvä wokkipannu on monikäyttöinen keittiötarvike joka kestää aikaa ja kulutusta. Wok-ruokien lisäksi siinä valmistuvat keitot ja kastikkeet tai paahtuvat pähkinät.
Hyvä wokkipannu kestää korkeita lämpötiloja. Kokoja löytyy kerrostalon keittokomeroon sopivasta grillikatoksen komistukseen asti. Lisäksi materiaaleissa on mistä valita. Hiiliteräksinen pannu vaatii hiukan huoltotoimenpiteitä, mutta on äärimmäisen kestävä ja laadukas valinta. Aikaa myöten pinnoittamattomaan hiiliteräspannuunkin syntyy non stick -pinta, joka käsitellyissä pannuissa on saatu aikaan joko muovisella tai keraamisella pinnoitteella.















Inspiroidu
Täältä löydät tyyli- ja stailausvinkkejä joka tilaisuuteen. Katso täältä asukokonaisuuksia ja inspiroidu!